No niin, tänään se viimeinkin saapui: Nukkekotiyhdistyksen lehden numero, jossa esitellään pienoishuonekilpailu 2010: keittiö, osallistujat. Eli se meinaa, että minäkin viimein pääsen päivittämään kilpailutyöni tänne blogiin. Ja kyllä sitä onkin jo odoteltu, sillä työni valmistui tammikuun puolella ja siitä asti olen varronnut tilaisuutta julkistaa pienoiskeittiöni.

Asiasta tekee vieläkin jännemmän se, että minun työnihän se siinä kannessa komeilee :D

Look, I made it to the front page! That's right, this is a magazine of a Finnish Dollhouse association. They had a miniature room contest this year with kitchen as a theme. And guess what, I won it!!!

Niinpä niin, minun japanilainen keittiöni voitti kyseisen kisan!! Olen tiennyt tuloksen jo kuukauden ja ollut onnesta soikeana ja meinannut pakahtua, kun en ole siitä saanut kertoa :)

Lehdessä oli varattu kokonainen aukeama keittiölleni:

This is how they presented my Japanese styled kitchen:

No nytpä pääsen sitten esittelemään työni ja tästä tuleekin pisin blogipäivitykseni ikinä:

Here are some pictures of my work:

Tässäpä ensin tämmöinen kokonaiskuva auttamaan keittiön hahmottamisessa. Kuva on otettu vähän hassusta kuvakulmasta, kaunis kattoristikko ei näy.

Eteisessä on semmoinen pattereilla toimiva putkilamppu. Minusta on kiva, kun valo säteilee tuon paperisen liukuoven takaa, se todellakin luo tunnelmaa  :)

I like the way the light shines through shōji :)

Eteisessä on aidosta japanilaisesta painokankaasta ommeltu yukata, lattialla on mm. geta kengät ja kangaspussi, jossa japanin kielisiä sanomalehtiä.

In the hallway, there is a yukata made out of real Japanese fabric, some geta-shoes and a bag filled with Japanese newspapers (can't be seen well from this picture).

Pöydällä on sushin valmistus meneillään. Yksi merileväarkki on valmiina rullattavaksi. Pöydällä on myös kukkiva kirsikkapuun oksa, soijapurkki, riisiastia ja tölkissä teetä. Lavuaarissa hiippailee torakka. Lisäsin torakan keittiön lavuaariin, koska ainoa torakka, jonka kuukauden kestäneellä Japanin reissulla näin, sattui olemaan vuokratalomme keittiön lavuaarissa (ja minä joukon ainoana tyttönä sen sieltä lavuaarista sitten hävitin).

There is sushi preparations going on this table. And look, there's a cockroach in the sink. I added that cockroach into the kitchen because the only cockroach i saw during my one month long journey to Japan was at the kitchen sink of our rented house.

Pöytätason toista reunaa. Nurkassa mm. riisinkeitin ja Pocari Sweat juomaa.

In this corner you can see a ricecooker and some Pocari Sweat drink.

Kaasuhella, sekä kalaa valmiina silputtavaksi sushiin. Seinällä pienet syömäpuikot telineessä.

Gas oven and some fish waiting to be made into sushi. 

Yleiskuvaa oikeasta seinustasta. Astiakaappi tulee tässä hyvin näkyviin. Astiakaapin sivussa on viuhkalle oma teline. Kaikki huonekalut on tehty itse ja petsattu.

I made all the furniture and most of the items by myself.

Lattialla tatamimatolla lepää teetarjotin leivonnaisineen.

Tea-tray on tatami.

Matalan pöydän ääressä istutaan tyynyillä.

Lähikuvaa ruuista. Tarjolla on mm. sushia, tempuraa, misokeittoa ja  sakea.

Sushi, tempura and miso-soup, all made out of polymer clay. And some sake, of course.

Tältä roomboxini näytti ulkoapäin. Pelkäsin, että keittiö on hieman liian pimeä koska en ollenkaan tehnyt läpinäkyviä ikkunoita tai muitakaan aukkoja, eikä itse keittiötä oltu valaistu.

This is how my roombox looks outside.

Nyt tämä keittiöni sitten reissaa vuoden ajan Nukkekotiyhdistyksen mukana.

Kiitoksia raadille ja kaikille Model Expossa työtäni äänestäneille. Oli mahtavaa sijoittua ensimmäisessä nukkekotikilpailussani näin hyvin :)

This was my first time that I participated on a dollhouse contest. I'm overwhelmed that I managed to do so well :)