Kyllähän se oli ideana ollut jo pitkään, japanityylinen roomboxi. Halusin viedä Seinäjoen messuille näytille sellaisen ja tässä se nyt on:

I have wanted to do a Japanese styled roombox for a while and here it is:

Eihän tämä oikeastaan boxi ole, kun tässä on vaan 2 seinää. Aion lisätä tähän lisää tavaraa hyllyille myöhemmin. En ole liimannut huonekaluja tai muitakaan kiinni, koska olen ajatellut käyttää tätä valokuvaustaustana tuleviin töihini.

Well, it's not really a box, since it has only 2 walls :) I'll be adding more stuff in it later.

Halusin, että ikkunasta näkyisi vähän pihamaata, joten tein pihamaalle oman suljetun tilan. Olin ajatellut laittaa pihan päälle katon, ettei kukaan pääsisi kurkistelemaan takapihalle, varsinkaan kun en erityisemmin panostanut siihen. Mutta katto vain pimentäisi pihaa liiaksi, joten annoin sen sitten olla.

I wanted to have a view from these windows, so I made a little backyard to this "box".

Tämä hylly tulee saamaan lisää tavaroita. Ja jos ihmettelette, että mikä tuo iso kangasläjä on, niin se on kotatsu こたつ. Kotatsu on matala puinen kehikko jonka päällä pidetään futonia tai paksua peittoa, jonka päälle puolestaan tulee pöytälevy. "Pöydän" alla on sitten lämmityslaite. Peiton alla on kiva pitää jalkojaan talvella :) Huomatkaa lattialla tatami-matot ja liukuovet. Nämä liukuovet eivät tosin liu-u, mutta ehkä seuraavaan japani aiheiseen huoneeseen voisi yrittää tehdä liukuvat versiot.

I'm gonna add more stuff to that shelf. And if you're wondering what that big pile of cloth is, it's kotatsu こたつ. Kotatsu is a low, wooden frame covered by a futon, or heavy blanket, upon which a table top sits. Underneath is a heat source, often built into the table itself. And as you can see, my box even has tatami mats and sliding doors (which don't actually work, but maybe I'll make real sliding doors to my next Japanese room project).