No niin, nyt olisi sitten aikaa päivittää vähän massailu-osiotani. Eli tässä on sellaisia massailuitani, joita myin Forssan markkinoilla, mutta joita en ole aikaisemmin täällä blogissani esitellyt.

Well, now I'm gonna give more details about the things I were selling at the fair in Forssa. Here are some things that I haven't showned  in my blog before.

1248713057_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä on すし弁当 eli sushi-bent

ō. Sushiksi voidaan nimittää varsin monenlaisia riisiruokalajeja ja bentōhan tarkoittaa eväslaatikkoon pakattua lounasta. Näiden bentōiden laatikot on tehty viilusta. Näitä oli markkinoilla myynnissä vain kolme kappaletta ja ne kaikki löysivät varsin pian itselleen uuden kodin :)

This is すし弁当 in other words sushi-bentō. There are many different kind of sushi, but I made them look like this. Bentō means boxed lunch and these bentō boxes are made of wood. I made three of them for miniature fair and all of them found a new home rather quickly :)

1248714701_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nämä ovat 紅葉弁当 eli kōyō-bentō. Kōyō tarkoittaa ruskaa. Näihin bentōihin otin mallia eräästä Japanilaisesta miniatyyrikirjasta. En oikein tiedä onko juuri tällaisia annoksia oikeasti olemassa, ainakaan kyseisellä nimellä. Näissäkin bentōissa on puinen laatikko. Erityisen tyytyväinen olen noihin katkarapuihini, niistä tuli oikein veikeännäköisiä :D

These are 紅葉弁当 in other words kōyō-bentō. Kōyō means fall colors. I got my idea for these from a Japanese miniature book, so I'm not so sure whether these kind of bentō really exist. These bentō boxes are also wooden. I have to admit that I'm very pleased with my shrimps, they look rather cute :D

1248715758_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nämä ovat コロッケ弁当 eli korokke-bentō. Korokke sanana juontaa ranskan croquette sanasta ja tarkoittaa uppopaistettua kalaa. Korokkea valmistetaan yhdistämällä silputtua lihaa, mereneläviä tai kasviksia perunamuusiin tai vaaleaan kastikkeeseen. Sitten se pyöritellään jauhoissa, kananmunassa ja korppujauhoissa ja uppopaistetaan ruskeaksi. Korokke tarjoillaan usein worcestershire kastikkeen ja silputun kaalin kera. 

These are コロッケ弁当 in other words korokke-bentō. Korokke is made by mixing cooked chopped meat, seafood, or vegetables with mashed potato or white sauce, rolling it in wheat flour, eggs, and breadcrumbs, then deep frying this until brown on the outside. Korokke is often served with worcestershire sauce and shredded cabbage.

1248716410_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Seuraavana vuorossa ovat 月見うどん eli tsukimi-udon. Tsukimi tarkoittaa kuun katselua, mikä viittaa Japanilaiseen festivaali traditioon, jolla kunnioitetaan syksyn kuutamoa. Näihinkin otin mallia Japanilaisesta nukkekotikirjasta, joten en kehoita ketään tilaamaan tsukimi-udonia Japanissa, se voisi aiheuttaa hämmennystä :D

I call these 月見うどん (tsukimi-udon). 月見 literally moon-viewing, refers to Japanese festivals honoring the autumn moon. I got my idea for these from another Japanese miniature book, so I can't guarantee that there actually is a dish called 月見うどん.

1248717024_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä etualalla olevat annokset ovat 団子 eli dangoja. Dango on tikkuun laitettuja riisijauhoista tehtyjä pallomakeisia. Dangoja on useita variaatioita ja jotkin niistä on perinteisesti yhdistetty tiettyyn vuodenaikaan. Taka-alalla näkyy jo aikaisemmin mainostamiani 納豆 eli nattōita.

These are 団子 in other words dango. Dango is a Japanese dumpling made from mochiko (rice flour), related to mochi. Dango are eaten year-round, but the different varieties are traditionally eaten in given seasons. Behind dango you can see some 納豆 nattō I made earlier.

1248717632_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä on lautasilla muutama 餃子 eli gyōza. Gyōza on siis kiinalaistyyppinen taikinanyytti, joka on täytetty lihalla ja/tai vihanneksilla.

These are called gyōza 餃子. Gyōza is a Chinese dumpling which typically consist of a ground meat and/or vegetable filling wrapped into a thinly rolled piece of dough, which is then sealed by pressing the edges together or by crimping.

1248718366_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja viimeisenä, muttei vähäisempänä 寄せ鍋 eli yose-nabe. Nabe tarkoittaa keittopataa ja yosenabe on sellainen ruokalaji jossa kaikki ainesosat esim. liha, merenelävät, kananmuna, tofu ja vihannekset keitetään yhdessä padassa miso tai soijaliemessä. Minun yosenabeissani on sieniä ja vihanneksia. Tykkään erityisesti noista siitakesienistä :)

And last but not least 寄せ鍋, yosenabe. Yosenabe is one of the most popular nabemono in Japan. Yose (寄) means putting together and thus implies that all things (e.g., meat, seafood, egg, tofu and vegetables) are cooked together in a pot. Yosenabe is typically based on a broth made with miso or soy sauce flavourings. My yosenabe has vegetables and mushrooms. I like my shiitake mushrooms :)

Että sellaista tänään :)