Hihhei, viimein minulla on aikaa kirjoittaa äidin ja minun reissusta Lontooseen. Tästä pitäisi tulla pitkä postaus, joten ajattelin varata sitä varten tarpeeksi aikaa.

Eli, lähdimme äidin kanssa Päijät-Hämeen Nukkekotiharrastajat Ry:n messumatkalle Lontooseen.

Edit: I´ll write this in English later.

Saavuimme Lontooseen keskiviikko yönä. Kensingtonin messut olivat 3 päiväiset ja kestivät perjantaista sunnuntaihin. Torstai päivän vietimme näin:

Ensimmäisenä suuntasimme Museum of Childhoodiin. Museoon oli ilmainen sisäänpääsy ja paikalla oli useita pikku koululaisryhmiä.

Museo oli kyllä positiivinen yllätys. Sisältä se oli kuin halli, jonka molemmilla sivuilla oli kahdessa kerroksessa vitriinejä täynnä vanhoja ja modernimpiakin leluja. Nukkekoteja oli alimmassa kerroksessa muutamia, mutta yläkerrassa niitä oli sitäkin enemmän.

Nämä kiinalaiset kivipuutarhat olivat todella kauniita:

Pienoisrautatie, jonka junat liikkuivat kolikkomaksua vastaan.

Museon jälkeen suuntasimme Towerille.

Siellä oli myös muutamia pienoismalleja:

Torstai iltana kävimme vielä Chinatownissa ja toteutimme pitkäaikaisen unelmani, kävimme katsomassa Les Miserables-musikaalin!!

Istuimme melkein eturivissä, näyttelijät tulivat välillä melkein syliin :) Aivan mahtava kokemus!

Perjantaina pääsimme viimein itse asiaan, kun Kensingtonin nukkekoti festivaalit aukesivat.

Festivaaleilla oli valitettavasti kuvaaminen kielletty (asia, jonka luin esitteestä vasta muutamia valokuvia myöhemmin, mitään kuvaamiskieltokylttejä ei näkynyt paikanpäällä), joten enpä uskalla laittaa tänne blogiin kuvia markkinoiden seinien sisäpuolelta :(

Myyjiä festivaaleilla oli esitteen mukaan yli 175. Myyntipöytiä oli kolmessa kerroksessa. Kirjoitin aina jotain ostettuani ostokseni karttapohjaan, että muistaisin mitä ostin ja keneltä ja mihin hintaan :)

Kävimme festivaaleilla kaikkina kolmena päivänä. Viimeisenä päivänä tuli vielä tehtyä löytöjä. "Hei, onko täällä tällaisiakin?!?" On se jännä miten nukkekotitavaraankin turtuu, kun sitä on tarpeeksi esillä, ei meinaa huomata kaikkea.

Eniten silmään pisti, että messuvieraissa ei juuri lapsia näkynyt. Yleisö ja myyjät koostuivat pääosin hieman iäkkäämmistä rouvista ja herroista. Tavaroiden taso oli aivan huippuluokkaa, kuten hinnatkin. Mutta kyllä sieltä tällainen pienemmällä budjetilla matkaavakin teki mieluisia löytöjä :)

Lauantaina kävimme mm. Portobellon markkinoilla. Sieltäkin löytyi muutama paikka mistä ostaa jotain nukkekotiin.

Tässä hieman kuvia ostoksistani. Täytyy katsoa, jos jossain vaiheessa jaksaisin ottaa hieman paremmat kuvat, keltainen tausta onkin aika järkky :)

Ensimmäiseksi ostokseni Museum of Childhoodista ja Towerista:

Kortti museolta ja aivan ihana Pyhän Edwardin kruunu. Kruunu on kiinni tyynyssä vain kuminauhalla, joten sen saa tarvittaessa napsaistua irti. Kuva ei tee kruunulle oikeutta, oikeasti se on todella loistavan kiiltävä. Yksi parhaista ostoksistani tällä reissulla :)

Kensingtonin ostoksia tässä:

Kyntteliköt ja tuollaiset "jääpihdit" Sid Cooke Dolls Housesista. Ihana vihreä lasipullo Glasscraftilta. Säilöttyjä kärpässieniä ja loitsukääröjä Kastle Kelm Miniaturesilta. Ja kertakaikkisen upea ihanan kulahtanut selailtava sienikirja Ellie de Lacyltä.

Metalliset keittiövälineet ja hauskat Repunpää ja Hobittimökin kyltit Ironworks & Black Countrylta. Leipäveitsi, puukko ja juustoveitsi Pride of Plaicelta. Vessapaperirullateline, saippuateline ja pyyheteline sekä ihanan pikkuruiset pitsit Blue Riband-JLB:ltä.

3 pussia tiili-ja kivimateriaaleja Richard Stacey:ltä. Pikku pussilliset paperilautasia Shepherd Miniaturesilta.

Fimoilualusta, kaulin ja tuollaiset pallopäätyökalut, sekä pikku leikkuumuotit orkidean osia varten Templewood Miniaturesilta.

Mopo karkasi kolmantena päivänä Country Treasuresin pöydän kohdalla. Paperilautasia loppuelämäksi (olivat edullisempia, kuin edelliset pikku pussukat). Nämä metalliastiat olivat varsin edullisia, sääli, ettei noita ovaaleita lautasia ollut enempää. Vuokia, muffinssivuokia, keksilaatikoita, piirakkavuokia ja lautasia.

Ja täytyihän tällainen Kensingtonin kassikin ostaa, kun kaikilla tuntui sellainen olevan :)

Kävimme muuten myös Harrodsilla. Se oli kyllä näkemisen arvoinen paikka, paikka paikoin tuntui siltä, kuin olisi kävellyt jossain hulppeassa hotellissa, eikä kaupassa. Sielläkin oli jonkun verran nukkekotitavaraa myynnissä ja tällainen pikku keittäjä lähti sieltä matkaani:

Portobellon ostokset ovat tässä:

Tuo ihanan kulahtanut hylly on oikeasti jokin kirjaisinlaatikko. Lehelmän Leea antoi meille näistä vinkin, kiitos vain, ihania olivat todellakin! Oikealla tuollainen savunharmaa/hopeinen astiasto. Tuo pikari ja lautanen lienevät ihan oikeasti antiikkisia, niitä oli eräällä vähän vanhemmalla rouvalla myynnissä, ihan sattumalta bongasin ne muiden tavaroiden joukosta.

Sellainen reissu. Tietysti tuli tehtyä ja nähtyä paljon muutakin :) Joka päivä kävelimme jalkamme tohjoiksi. Mutta hyvä reissu, hyvää seuraa. Minä ainakin viihdyin vallan mainiosti :) Ehkä joskus uudestaan?