Nyt on sitten aika esitellä ihka ensimmäinen nukkekotini. Sain sen käsittääkseni 5-vuotiaana joululahjaksi. Nukkekoti on artesaani opiskelijalla teetetty tilaustyö jonka äitini sitten maalasi ja osittais tapetoi. Reilu vuosi sitten hain nukkekotini vintiltä takaisin alakertaan ja rupesimme sitä äidin kanssa peruskorjaamaan. Päällystimme talon ja sen katon tiilikuvioisilla kankailla, revimme huonokuntoisimmat tapetit irti ja maalasimme sen sisältä kokonaan uusiksi (aikaisemmin sisusta oli kokonaan valkoinen).

Talo on kärsinyt vuosien varrella, iso osa ikkunoista on rikki ja ovikin on irronnut, joten remontoitavaa riittää vielä.

Esittelen seuraavaksi huoneet alkaen alakerrasta vasemmalta:

Tähän oranssiin huoneeseen olisi tarkoitus tulla keittiö. Keittiökalusteita minulla tosin ei vielä ole hankittuna, mutta huoneeseen on kertynyt kaikenlaista muuta, joista ainakin osa tulee sinne jäämään. Erityisesti mainittakoon pieni tuohikori, jonka ostin Hakkapeliittatapahtumasta Tammelasta viime kesänä. Kyseinen tuohikori on kuulemma 80-vuotiaan miehen valmistama. Lisäksi kuvassa näkyy ainoa omistamani Wooperin tuotantoon kuuluva esine, keraaminen vuoka.

Portaikon takana olevaan huoneeseen olen ajatellut työhuonetta. Kirjahylly tarvitsisi kipeästi kirjoja ja seinät tauluja ettei olisi niin ankeannäköistä.

Tämän huoneen paikalle pitäisi tulla makuuhuone, mutta eipä ole vielä tullut sänkyä hankittua, joten pidän tätä huonetta väliaikaisesti oleskeluhuoneena. Metallikalusteet huoneen keskellä ovat äidin bongaamia kirppislöytöjä. Karttapallo on veljeni lahjoittama teroitin ja puhelin pöydällä on äidin Prahan tuliaisia.

Keskimmäisessä kerroksessa sijaitsee sitten lastenhuone. Sängyt ovat Liddlistä ja kaipaavat vielä tuunausta. Talon jokainen huone tarvitsisi myös verhot. Tuon ihanan nukkekodin nukkekodin ostin viime kesänä Forssan Wanhanajan lelumarkkinoilta. Se oli niin suloinen, että se oli pakko ostaa :)

Portaiden yläpäässä sijaitsee ruokasali. Kuva on melkoisen huono, eikä kaikki kalusteet edes näy. Otan uuden kuvan jahka huoneessa tapahtuu jotain edistystä. Pöydälle on katettu joskus vuosia sitten mummolta saamani nukkekodin astiasto, äidin Prahasta tuomat kakkuastiat sekä Forssan Wanhanajan lelumarkkinoilta ostamani Turun sinappi.

Tässäpä kuva talon asukkaista. Molemmat neidit on ostettu Nukkekoti ja Lelusta Forssasta. Minusta tuo sisäkkö on erityisen viehättävä omalla vaatimattomalla tavallaan. Nyppäsin muuten rouvan leningistä nuo painetut kukkakuviot pois, koska en erityisesti pitänyt niistä.

Tässä olisi sitten suihkutilat ja tuleva sauna. Tässä nukkekodissa ei eletä mitään tiettyä aikakautta, vaan sisustan sitä mieleni mukaan. Saunan seinät kaipaavat paneelia ja jostain pitäisi kyhätä lauteet ja kiuas.

Viimeisenä on sitten vuorossa vinttikerros. Tänne olen suunnitellut sisäkön asumusta. Sisäkkö on kovin kätevä käsistään ja harrastaa ainakin ompelemista :)

Tälläisessä vaiheessa tämä huusholli. Päivitän kun jotain edistystä tapahtuu. Täytyy katsoa jos jostain löytäisin kuvan talon alkuperäisestä kunnosta.