Tämän päivän pyhitin kokonaan massailulle. Ja tämmöisiä valmistui tänään:

Today I dedicated my time for making polumer clay miniatures:

1240928931_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ylä oikealla on samoja えびフライ弁当:ita eli katkarapu tempura bentouita mitä olen aikaisemminkin tehnyt. Niiden alla oikealla on taas muutama カレーライス eli curry riisi annos.

Up in the right you can see some えびフライ弁当 and some カレーライス. I have made similar miniatures before.

Ovaaleissa astioissa on 豚かつ弁当:ta eli tonkatsu bentouta. Tonkatsu on japanilainen, porsaanleikettä muistuttava ruokalaji.

In the oval shaped plates there is 豚かつ弁当 (tonkatsu bentou) which is a japanese dish similar to cutlet.

Ovaalien astioiden alapuolella olevissa astioissa on kahdenlaisia お握り eli onigirejä (riisistä tehty välipala, joka on tavallisesti kolmion tai soikion muotoinen ja merilevän ympäröimä). Toisten ympärillä on ihan tavallista 海苔 noria eli merilevää ja toisiin olen upottanut 梅干し umeboshin eli japaninaprikoosin.

Under the oval shaped plates we have two kind of お握り (onigiri). First ones are simple and have only some seaweed around them, but others have 梅干し(umeboshi), dried japanese apricot inside them.

Ja viimeisenä, muttei vähäisempänä on 納豆 eli nattouta, fermentoituja papuja. Japanilaiset syövät näitä mädätettyjä papuja aamupalaksi riisin kera. Toiset tykkää, toiset ei ja itse nattouta maistaneena voin sanoa, että en tykkää :D

And last, but no least, some 納豆 (nattou). Nattou is a traditional Japanese food made from fermented soybeans, popular especially for breakfast.

1240930491_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä vielä toinen kuva hieman eri kuvakulmasta. Ja kyllä, nämä olisivat tulossa sinne kesän markkinoille.