Noniin. Saatiin eilen tapetointi valmiiksi. Tai ei nyt ihan valmiiksi, mutta loput tapetoinnit tehdään vasta sähköistämisen jälkeen. Meillä kävi tapetoimisen kanssa vähän hassusti, tuli laitettua yhden seinän tapetit väärinpäin. No onneksi tapettiliisteri ei ollut järin pitävää, joten saimme tapetit irti ja Maarun neuvoa noudattaen käytimme uudelleenkiinnityksessä ihan vain liimapuikkoa. Eli neuvona myös muillekkin, kyllä se liimapuikko on varmaan parempi tähän hommaan. Tämä talomateriaali oli kova imemään maalin lisäksi myös liisteriä. Meidän täytyi myöhemmin laittaa ihan kunnon liimaa nurkkiin, kun liisteri jättikin ne kuivuessaan ihan irtonaisiksi. Tapeteiden kanssa joutui tappelemaan myös kokoamisvaiheessa. Tämän talomallin kokoaminen kun perustuu sellaisiin uriin, eli jokainen pala liu-utetaan paikoilleen. Uria tehdessä ei ilmeisesti ole otettu huomioon sitä, että tapetti/maali paksuntaa levyjä, joten eiväthän ne sitten sovikkaan yhteen, urgh. No, äiti sitten veisteli hieman mattoveitsellä tapetin reunoja ja vaivoin saimme tämän talon kasaan. Kasaan tämä talo tosin ei jäänyt, sillä aion kuljettaa sen mukanani Vaasaan levyinä, mutta halusin nähdä talon edes osittain kasattuna jo nyt.

Yup, we made some progress with this house yesterday. It would be too difficult to explain every problem that we had with this house and it's tapestry. But let's just say, we did made progress.

Tällaiselta se sitten eilen illalla näytti.

This is how it looked last night.

Sain nämä sohvakalusteet äidiltä, ovat kuulemma liian modernit hänen nukkekotiinsa. Tästä se olohuoneen sisustus sitten alkaa.

My mother gave me these furnitures, she said they were too modern for her dollhouse. This room is going to be a livingroom.

Makuuhuoneeseen tuli kukkatapetit. Lattiatapetti laitetaan sitten vasta myöhemmin. Ajatuksena olisi, että lattiaan tehtäisiin sähköjohdoille ura ja reikä, jotta saataisiin alakertaan lamppu. Sitten peitettäisiin johdot sillä lattiatapetilla. Tietysti joka huone tarvitsee myös lattia/kattolistat. Noihin portaisiin voisi tehdä kaiteet ja ne voisi vaikka petsata.

Florar tapestry for the bedroom. I'll cover the floor later.

Nämä kylpyhuoneen seinät ovat oikeasti hieman vihertävät. Tännekkin tulee sitten kaakelilattia jahka sähköistys on tehty.

Bathroom has a bit greenish color. I'll add floortiles later.

Keittiön tapetit on vaalean persikanväriset. Tämäkin huone kaipaa kipeästi listoja. Tuo vihreä pöytä ei tule jäämään, se on liian iso näin pieneen keittiöön.

And this is going to be kitchen. Kichen has light peach colored wallpaper. That green table won't stay, it's too big for a small kitchen like this.