Tuli kirpparilta ostettua parit Polly Pocketit. Olen ennenkin nähnyt Polly Pocketteja kirpputoreilla, mutta ne ovat aina olleet tyhjiä, ilman asukkaita, joten en ole niitä viitsinyt ostaa. Tällä kertaa kirpparilla oli yksi isompi Polly Pocket rasia täynnä ryönää ja ryönän seassa oli 2 aitoa Polly-nukkeakin. Lisäksi tämä iso vaalean vihreä rasia oli minulle tuntemattomannäköinen, joten päättelin, että tämän täytyy olla 80-luvun puolelta. Samalla löysin myös tyhjän vaaleanpunaisen sydänrasian, jonka päätin ostaa.

Kotona tarkistin Pollyjen alkuperäiset vuodet ja kokoonpanot. Itse asiassa vuosiluku löytyy Polly Pockettien pohjasta, mutta http://www.onlypollypocket.com/ sivustolta pystyy tarkistamaan mikä nukke kuuluu mihinkin taloon. Sain tietää, että vaaleanvihreä rasia on vuoden 1989 Polly Pocket High Street Money Box Play-set. Kumpikaan kirpputorin hahmoista ei kuulu kyseiseen rasiaan ja rasiasta puuttuu muutenkin osia, mm. välilevy on näimmä murtunut poikki ja kadonnut.

Punainen sydänrasia on vuoden 1993 Polly Pocket Precious Puppies. Oikeanpuoleinen nukke kuuluu tähän rasiaan, mutta rasiasta jää uupumaan 2 koirahahmoa.

Viimeiselle Polly-nukelle en ole vielä pystynyt jäljittämään alkuperää.

Ajattelin tehdä tänne nukkekotiblogiini osaston myös Polly Pocketeille, sillä eräänlaisia mini-nukkekotejahan nämäkin ovat. Olen ollut jo pienestä pitäen hullaantuneena Polly Pocketeihin ja keräillyt niitä. Kävin näiden kahden uuden tulokkaan ansiosta noutamassa omat vanhat ja hyväkuntoiset Polly Pockettini vintin pimeydestä takaisin alakertaan ja otin niistä kuvat, jotka aion sitten tännekkin laittaa. Ehkä joskus teen niille uuden blogin jahka kuvatila täällä vuodatuksessa meinaa mennä umpeen.

En kuitenkaan keräile ihan mitä Polly Pocketteja tahansa, vaan ainoastaan 1989-1997 välin Pollyja. Vuoden 1997 jälkeen Polly pockettien ulkonäkö muuttui rumemmaksi ja nykyään myytävät Polly Pocketit ovat isoja, eivätkä enää ollenkaan niin somia, kuin joskus ennen.