Tässä sitten esittelyvuorossa toinen nukkekotini, kirpputorilta ostettu Lundby.

Alakerran huoneet olivat suhteellisen siistit, mutta yläkertaa oli tapetoitu varsin karskisti, joten ihan ensimmäisenä sitä tuli revittyä yläkerrasta ylimääräisiä papereita irti seinistä. Myös yläkerran lattiaa oli tuhrittu. Remontti tässä nukkekodissa on myöskin pahasti kesken. Kaikki nukkekotini yhtä lukuunottamatta ovat tällä hetkellä vanhempieni kotona yli 300 km päässä opiskelijakämpästäni, joten on pääse niiden kanssa touhuilemaan niin usein kuin haluaisin. Siksi remontit eivät edisty.

Tässä on tulevan keittiön paikka. Varsinaisia keittiökalusteita ei vielä ole, nyt siellä on noita Liddlin puuhuonekaluja joita olen yrittänyt petsata (nyt ne ovat sen näköisiä, että ovat olleet mukana tulipalossa). Niitä pitänee vielä tuunailla jahka kerkiää ja innostaa. Nuo oranssimmat huonekalut ovat kirpputorilta kuten tuo puinen tynnyrikin. Näkyyhän kuvassa myös äidin tekemä sipulipussukkakin.

Välihuoneessa/eteisessä on tällä hetkellä kirpputorilta löytämäni vihreät kalusteet. Kuvassa näkyy myös talossa asustelevat norsu pikkaraiseni (ovat käsittäkseni Forest Family sarjaa). Onni sinäänsä, että norsut ovat säilyneet hyväkuntoisina ja kaikki alkuperäisissä vaatteissaan.

Tässä huoneessa mikä yleensä lundbyissä on tarkoitettu suihkutilaksi on tällä hetkellä Tiimarin puisia, ei vielä tuunattuja kalusteita. Tuon nojatuolin olen joskus lapsena tehnyt Vivienne Boultonin ohjeella ja se on melkoisen heiveröinen. Televisio on Espanjan matkan matkamuisto ja pienet lasiset linnut ostin luokkaretkellä Tallinnasta. Toinen linnuista on pudonnut ja siltä on siksi jalat ja toinen siipi poikki.

Yläkerran suuri huone on saanut yhdelle seinälleen jo uuden tapetin sekä ylätasolle uuden lattian töhrityn tilalle. Kaikki näkyvät huonekalut on kirppareilta, piano ja takka ovat printtejä.

Ja sitten onkin hävityksen kauhistus. En ole edes nostanut pystyyn kettupikkaraisia kun oli niin kiire ottaa kuvia. Tämän huoneen tapetit ovat aivan järkyttävässä kunnossa. Lattian olen sentään jo uusinut. Takana olevat kalusteet ovat tuttua Liddlin tuotantoa, edessä oleva sänky ja pikkaraiset ovat kirppikseltä.

Sellaisessa vaiheessa tämä Lundby, aika raakile vielä. Talon kattokin pitää uusia/päällystää jollakin, koska siinä on repeämä.